Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene udviklet teknikker, der ikke kun forbedrer ølproduktionen, men også bidrager til grundlæggende naturvidenskab. Fra rendyrkning af gær til udvikling af pH-skalaen og klik-kemi, som blev belønnet med en Nobelpris i 2022, er laboratoriet en kilde til store videnskabelige opdagelser.
Forædling af byg og humleUnder foredraget vil Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund, dele deres viden om bæredygtig forædling af byg og humle. De vil også forklare, hvordan maltning af byg kan skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.
Alkoholfrit øl og klimatolerante fødevarerLaboratoriet arbejder på at udvikle nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil du få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimaforhold.
Smagsprøver og historiske fundForedraget inkluderer smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som serveres undervejs. Du vil også høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimatilpasninger.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information, billeder og pladsreservation, kan du besøge foredragets hjemmeside.
Praktisk information:
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Brørup Bio, Nørregade 22, 6650 Brørup
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her